Vertical divider

Berekening kinderalimentatie

Over de berekening van kinderalimentatie en over hoeveel en de hoogte van de kinderalimentatie wordt veel gezegd en geschreven en het is daarnaast vaak een punt van irritatie tussen ex-partners. In deze pagina legt de Echtscheidingsspecialist uit op welke manier het alimentatiebedrag uiteindelijk tot stand komt en welke gegevens daarin een rol spelen. Naast de berekening van de kinderalimentatie komen andere veel voorkomende vragen en problemen rond de alimentatie aan de orde.

GA NAAR ONZE WEBSITE SCHEIDSLIJN.NL OM HET REKENSCHEMA TE BESTELLEN!

Bij de bepaling van hoeveel kinderalimentatie voor kinderen van 0 tot 18 jaar wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Tremanormen. De Tremanormen en de wijze waarop de hoogte van de alimentatie wordt berekend, worden vastgesteld door de overheid. Er bestaat in principe geen minimum of maximum bedrag voor de kinderalimentatie.

Een kinderalimentatie berekening kan nooit tot op de cent nauwkeurig. Dit heeft onder anderen te maken met het feit dat in de loop van elk jaar sprake is van wijzigingen in de belastingwetgeving, premiestelsel, verandering in de bedragen van de bijstandsuitkeringen en wijziging in de Tremanormen.

De draagkracht berekening voor kinderalimentatie is een vrij ingewikkelde rekenmethode waarin rekening gehouden wordt met allerlei mogelijkheden en uitzonderingen.

De Echtscheidingsspecialist heeft de netto draagkrachtberekening enigszins vereenvoudigd waardoor de draagkrachtberekening gemakkelijker te gebruiken is. Daarnaast zijn een aantal elementen vanuit de bruto draagkracht berekening meegenomen. De berekening van de Echtscheidingsspecialist geeft u een goede indicatie voor hoeveel en de hoogte van de kinderalimentatie.

Bespaar direct tot 500.00 op uw echtscheidingskosten bij een mediator of advocaat. Zelf kinderalimentatie berekening maken? BESTEL NU het rekenschema om, anoniem en in eigen beheer, zelf de kinderalimentatie te berekenen. Het rekenschema kan eindeloos gebruikt worden tot dat de bijstandsnormen en de belastingpercentages zich wijzigen.

WEETJE

Stel dat er nog maar voor twee jaar kinderalimentatie betaald hoeft te worden, dan zou na twee jaar de partneralimentatie berekend moeten worden.
Een andere situatie die veel voorkomt is dat de alimentatiegerechtigde (degene die de alimentatie ontvangt) op basis van een partneralimentatie in combinatie met het eigen inkomen in staat is om een eigen woning te kopen. Zie voor verder uitleg hierover de pagina partneralimentatie


WEETJE

Als de ex-partner de afgesproken alimentatie niet of steeds te laat betaald kan het Landelijke Bureau Inning Onderhoudsbijdragen u mogelijk behulpzaam zijn.
www.lbio.nl

 

 


Onderhoud: Veronica Webdesign