Vertical divider

Ouderschapsplan na scheiding

Het ouderschapsplan is ge´ntroduceerd om de opvoeding en de zorgtaken voor na de scheiding in goede banen te leiden. Immers vaak staat er wel een omgangsregeling of een co-ouderschap op papier, maar loopt men in de praktijk tegen allerlei onvoorziene en praktische problemen op.

Het ouderschapsplan moet vooral niet bekeken worden als een soort wurgcontract, dat gebruikt kan worden om de andere ouder onder druk te zetten. Dan wordt aan het doel van het plan voorbij gegaan. Het plan is juist bedoeld om zaken voor kinderen en ouders praktisch en haalbaar te regelen, waarbij naast het belang van de kinderen ook vooral het belang van de ouders voorop staat. Immers kinderen hebben het meest aan ouders die goed in hun vel zitten.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen graag betrokkenen willen worden bij het opstellen van een omgangsregeling en co-ouderschap. Kinderen kunnen al vanaf jonge leeftijd meedenken en hun wensen kenbaar maken.

Omdat kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen verschillende opvoedstijlen nodig hebben, zullen de afspraken in het plan qua omgang en afspraken regelmatig moeten worden bijgesteld.

GA NAAR ONZE WEBSITE SCHEIDSLIJN.NL OM HET OUDERSCHAPSPLAN TE BESTELLEN!

Bespaar direct tot 250 euro op uw echtscheidingskosten bij een mediator of advocaat, en bestel het 18 pagina's tellende ouderschapsplan vol praktische tips voor een goed lopende omgangsregeling of co-ouderschap.

 

 

koop
 

Ouderschapsplan

e-book ouderschapsplan

Stappenplan

e-book stappenplan

Kinderalimentatie
Berekenen

e-book kinderalimentatie

Partneralimentatie
Berekenen

e-book partneralimentatie

Alles over scheiden

e-book alles over scheiden

 
 
Ouderschapsplan
Onderhoud: Veronica Webdesign